Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΕΣ.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου από τις 18.00 το απόγευμα το ΚΕ.Π.Χ.Ε.Ο. και το Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου θα βρίσκονται στην πλατεία Γαρδένια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών. Εκεί θα ενημερωθούμε και θα ζωγραφίσουμε τις ελπίδες και τις ευχές μας για μια ζωή δημιουργική, υγιή χωρίς εξαρτήσεις.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόληψης δράσεις – Δράσεις ζωής


Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Προαγωγής της Υγείας [ΚΕ.Π.Χ.Ε.Ο.] του Δήμου μας σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών Ζωγράφου σας
προσκαλούν
την Κυριακή 26 Ιουνίου, από τις 6:00 μμ
στην Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια)

για να γνωρίσετε από κοντά το έργο της πρόληψης. Στο χώρο θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο και δράσεις ευαισθητοποίησης από ομάδες παιδιών και εθελοντών.
Παράλληλα οι εθελοντές θα διανείμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό για το ΚΕ.Π.Χ.Ε.Ο. και την πρόληψη στα café του Δήμου με σκοπό να περάσουν το μήνυμα ότι το έργο της πρόληψης δεν σταματά στην ενημέρωση αλλά καλεί σε ενεργητική συμμετοχή τους πολίτες όλων των ηλικιών με στόχο να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα υιοθετώντας μια υγιή στάση ζωής.
Το ΚΕΠΧΕΟ λειτουργεί από το 2000 παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες στους κατοίκους του Δήμου. Οι στόχοι των δράσεών μας είναι οι εξής:
ü Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τις ουσίες, τις εξαρτήσεις και την πρόληψη.
ü Η ενδυνάμωση και η υποστήριξη παιδιών και νέων ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες που λειτουργούν ως προστατευτικοί παράγοντες.
ü Η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα πρόληψης, η ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου, καθώς και η εκπαίδευση και υποστήριξή τους για την εφαρμογή παρεμβάσεων πρόληψης σε μαθητές.
ü Η εκπαίδευση και η υποστήριξη γονέων με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
ü Η ανταπόκριση σε αιτήματα χρηστών και των οικογενειών τους, καθώς και ατόμων με ποικίλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών και να δώσουμε το μήνυμα ότι μιλώντας για την πρόληψη μιλάμε για τη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου